zaterdag 2 februari 2008

Nu instappen? - dividend rendement

Het lijkt erop dat de financiele markten de grootste schrik te boven zijn. Wij denken dat dit een goed moment is om langzaam maar gestaag in te stappen. De gedaalde koersen hebben geleid tot hoge dividend rendementen en dat op een moment dat we weinig angst voor renteverhogingen hebben (mocht er een recessie komen zal er juist eerder een renteverlaging volgen). Onze favoriete links zijn op dit moment dan ook:
Bijna alles wat meer dan 3% dividend rendement oplevert vinden wij nu interessant.

De nadruk ligt wel op langzaam instappen, want na zo'n grote schok zijn altijd na-schokjes te verwachten en nieuwe berichten over (krediet) crisis kunnen wederom tot paniek reacties leiden. Verder kan een eventuele recessie de dividend-rendementen aantasten. Wij verwachten dit echter niet: ten eerste geloven we voorlopig niet in een recessie en ten tweede kunnen veel van de fondsen wel een stootje hebben.

Onze voorkeuren (in volgorde): Nutreco, KPN, Reed Elsevier, Binck, Ahold (*), ING, Heimans, SNS, Randstad, Tom Tom (*), Royal Dutch Shell, DSM, Wessanen. En daarnaast dan natuurlijk vastgoed: Vastned offices/industries, Wereldhave, en Corio onder de 54 Euro (in combinatie met schrijven van calls).

(*) = Nog geen hoog dividend rendement, maar dat kan binnen een paar jaar sterk veranderen...

Tot slot: veel van de genoemde bedrijven keren hun dividend al snel uit; april/mei is namelijk het traditionele seizoen om dividend uit te keren.

Geen opmerkingen: