woensdag 22 augustus 2007

Vastgoed - 'Brabanker Aanbevelingen'

Al onze beleggingsaanbevelingen in individuele aandelen zijn te vinden op Brabanker op Bindex. Middels de 'Brabanker Aanbevelingen' postings proberen we de coherentie tussen die tips te verhelderen en de transparantie van onze tips te verhogen. Deze gaat over vastgoed aandelen.

Vanaf 27 juli adviseren wij weer vastgoed. We schreven toen op Bindex:
'Misschien nog iets te vroeg voor vastgoed, maar als de rente-ontwikkeling meevalt tippen we vooral Vastned offices and industries en ook Corio'. (Er staat ook dat Vastned O/I en Corio niet meededen op Bindex, maar dat is ondertussen opgelost.)
Wij hadden toen de overtuiging dat de bodems voor de koersen van de vastgoedfondsen bereikt waren, m.n. dus omdat:
  • We verwachtten toen nog maar een beperkte rentestijging,
  • De koersgrafieken van de meeste vastgoedfondsen gaven aan dat de koersen dicht bij voorgaande bodems lagen.
Bij het naderen van die bodems zijn we langzaam gaan instappen in Corio en Vastned O/I, zeker toen er nog een extra dip in de markt kwam vanwege de Amerikaanse hypotheek perikelen; maar je merkte toen al dat enkele van de vastgoedfondsen nauwelijks meer geraakt werden door die extra dip. Corio heeft als voordeel dat je ook met opties kunt werken, de Vastned O/I heeft een geweldig dividend rendement. Nu de rente zelfs lijkt te gaan dalen, is het geen verrassing dat de vastgoedfondsen vandaag schitterden op de beurs, en wij verwachten dat dat de komende weken nog wel even door kan gaan...

Tot slot: Achteraf praten is natuurlijk altijd dubieus, dus hierbij beloof ik dat dit de laatste keer is op dit blog. Als ik dat maar volhoudt ;-)

Geen opmerkingen: