maandag 10 september 2007

Corio tip

We tipten Corio eerder al (van 7-8-2007 tot 27-8-2007) waarmee we een leuk ritje van 52 naar bijna 58 Euro konden maken. Hoewel wij de KW van Corio (bij de huidige koers van Euro 52.3, zo'n 15-16x de getaxeerde winst voor 2008) wel hoog vinden, staat Corio sinds de stevige koersdaling van vorige week toch weer bij onze aanbevelingen zie Bindex.
Historisch gezien valt het wel mee want ze hebben dit jaar nog op Euro 75,19 gestaan, maar voor Vastned Offices and Industries betaal je maar 12x de getaxeerde winst voor 2008. Dat wij toch (ook) Corio adviseren heeft te maken met onze strategie die voortvloeit uit onze visie.

Visie
:
Een belangrijke factor bij vastgoed (en dus deze tip) is de rente; wij denken nog steeds dat we de komende tijd een structureel lage rente zullen hebben. De rente is door de huidige kredietcrisis wat opgelopen, maar wij verwachten dat de top ongeveer is bereikt, dat de rente na een paar maanden wel weer zal dalen, en dat vastgoed daarmee aantrekkelijker wordt.

Strategie:
Omdat we verwachten dat het nog even zal duren voordat de rente gaat dalen voorzien we voor de korte termijn slechts een beperkt potentieel. Daarmee komen we ook op de reden om juist Corio te kopen: er is een goede optie handel in Corio. Door de aankoop te combineren met het schrijven van call opties kan het rendement toch snel oplopen. Zo krijg je voor de december call op 56 Euro toch 1,7 Euro. Dat levert bij gelijkblijvende koersen toch zo'n 3% in 3 maanden op (ofwel ruim 13% op jaarbasis, nog zonder dividend).

2 opmerkingen:

Niemp0 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Niemp0 zei

Corio heeft zijn koersdoel bereikt. Wij adviseren Corio te houden maar wel in combinatie met het schrijven van call opties (bijvoorbeeld calls voor December met uitoefenprijs 56, 58 of 60 Euro)